Recept!
Jag tänkte att jag framöver skulle dela med mig lite av min smarriga receptsamling.
2 dl ljus sirap
8-10 dl corn flakes eller flingor av annat märke.
Snickerkakor
1 burk jordnötssmör2 dl ljus sirap
1 dl socker
Blanda allt i en kastrull och låt smälta långsamt.
8-10 dl corn flakes eller flingor av annat märke.
Slå sirapsblandningen över flingorna och rör om ordentligt.
Bred ut blandningen i en långpanna.
Smält 200 g blockchoklad och bred över.
Kyl och skär i rutor. Förvara sedan i kylskåp. Eller gör som jag. Frys kakorna!
Bred ut blandningen i en långpanna.
Smält 200 g blockchoklad och bred över.
Kyl och skär i rutor. Förvara sedan i kylskåp. Eller gör som jag. Frys kakorna!
Morotskaka
en saftig morotskaka med gudomligt god glasyr ovanpå.
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl fint rivna morötter
200 g smör, smält
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Glasyr:
160 g philadelphiaost
100 g smör
1 ½ dl florsocker
ev mandelspån och valnötter
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och
socker pösigt
2. Rör ner morötter, smör och vetemjöl.
3. Blanda bikarbonat, vanlijsocker, bakpulver och
kanel. Rör ner detta i äggsmeten.
4. Häll smeten i smord långpanna. I ställen för att smörja kan du lägga
baplåtspapper i den.
5. Pudra lite kanel ovanpå smeten. Grädda i
ca 20 min.
6. Låt kakan svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren i en skål. Bred den över kakan.
Strö ev på mandelspån och valnötter. Skär i rutor.
Tips! Gör 1,5 sats av kakan om du har en stor långpanna. Då blir den hög och fin.
Öka på alla ingredienser utom bakpulver och bikarbonat.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback